Poljoprivredne-građevine

Prilikom projektiranja i same izgradnje poljoprivrednih građevina ispunjavamo sve propisane uvjete za primjeren uzgoj životinja te se prilagođavamo Vašim željama.

Naša ponuda seže od hala za skladištenje materijala, preko kompleksnih građevina za poljoprivrednu industriju i negrijanih staja, do poljoprivrednih farmi opremljenih adekvatnom tehničkom opremom.

Materijali koje koristimo prilikom izgradnje su najpodobniji za pojedini projekt, s čime se u konačnici dobiva optimalna ekonomičnost, funkcionalnost, sigurnost u radu i dobar estetski dojam. Od materijala to su drvo, čelik, beton ili kombinacija materijala.

Gradnji se pristupa brzo, funkcionalno i individualno pri čemu pomažu potpuno razvijeni sustavi, ugradnja prefabriciranih dijelova i dobro osmišljeni ugradbeni elementi.

STAJE

Vašu staju projektiramo i izvodimo u suvremenoj izvedbi i s dobro osmišljenim rješenjima. Svaka građevina za određenu vrstu životinja zahtjeva poštivanje posebnih propisa i pravila prilikom projektiranja i izvedbe. Točne savjete i optimalno rješenje će Vam pružiti naši kvalificirani i iskusni stručnjaci, od Vaše prve zamisli do smještanja životinja u novu staju.

Blisko surađujemo s proizvođačima stajske opreme koji će Vam pomoći pri izboru  najsuvremenije opreme, a koja je potrebna za etičan uzgoj životinja.

Ovisno o vrsti namjene staje, posebna pažnja se pridodaje vrsti materijala, konstruktivnim rješenjima nosivog sustava, krovnim sustavima te dobro osmišljenim ventilacijskim rješenjima, kao što su: vjetrozaštitne mreže, klizne ventilacijske stijenke na bočnim stranama građevine, te ventilacijski otvori na vrhu krova. Na taj način nastaju gospodarske građevine s najvećom funkcionalnošću.

Naše staje gradimo točno prema Vašim poslovnim potrebama i osiguravamo idealne uvjete za rad čovjeka i boravak životinja te brzu i optimalnu izvedbu radova.

Vrste staja:

 • Staje za goveda
 • Staje za svinje
 • Staje za konje
 • Peradarnici
 • Ostale staje

HALE

Hale su rješenja za sve namjene: spremanje strojeva i mehanizacije, skladištenje povrća i žitarica, višenamjenske hale, hale za spremanje opreme ili hale za jahanje.

Kombiniranjem betona, čelika i drva možemo ostvariti svaku željenu konstrukciju. Prilikom odabira između različitih konstrukcija, pored namjene i statičkih zahtjeva, značajan faktor je i ekonomičnost.

Zahvaljujući uskoj specijalizaciji u projektiranju i izvedbi hala, naš stručni tim će brzo i jednostavno pronaći najpovoljniju konstrukciju hale za Vaše potrebe.

Vrste hala:

 • Hale za strojeve i opremu
 • Skladišta za žito i gnojivo
 • Jahaonice
  • Hale za jahanje
  • Staje za konje
  • Hale za lonžiranje

PROJEKTIRANJE POLJOPRIVREDNIH GRAĐEVINA

Naš stručni tim s dugogodišnjim iskustvom, sastavljen od arhitekta i inženjera građevine, rado će Vas podržati u projektiranju Vaše građevine te će, ovisno o njenoj namjeni, za Vas pronaći najisplativije rješenje. Pritom ćemo uvažiti sve tehničke i statičke uvjete i Vaše prijedloge o funkcionalnosti i izgledu građevine.Naš odjel za projektiranje će se pobrinuti oko izrade idejnog i/ili glavnog projekta, projekta statike te svih potrebnih instalacijskih projekata, a sve u svrhu ishođenja građevinske dozvole.

Potom ćemo rado, na obostrano zadovoljstvo, pristupiti i izvođenju projektiranih građevina.

Pri projektiranju usko surađujemo s priznatim stručnjacima – tehnolozima koji prate sve novine u području opremanja za tehničko-tehnološke procese.